Češky si na internetu radí, jak zlikvidovat manžely křivým obviněním ze sexuálního zneužívání dětí

Info.cz

abe

Domácí násilí bývá častým faktorem rozpadu vztahu. Přestože přesné statistiky neexistují, podle některých odhadů se s fyzickým a psychickým týráním ve vztahu setkalo až 40 % žen. Přesto existují i partnerky, které obvinění uměle vykonstruují, aby poškodily partnera. Státní zastupitelství a policie v současnosti upozorňují, že na internetu vznikají i skupiny, kde si ženy navzájem radí, jak obvinění vůči manželovi při tahanicích o děti přesvědčivě vystavět. Informoval o tom deník Právo.

„Dalo by se říci, že v poslední době jsme takovými případy doslova zavalení. Z povahy věci samozřejmě nejde brát žádné z obvinění na lehkou váhu, takže ke všem je potřeba přistupovat zodpovědně. Drtivá většina podobných udání se však následně ukáže jako nepravdivá, prošetřování akorát zabírá kapacitu policii i státnímu zastupitelství,“ řekl Právu zdroj ze státního zastupitelství.

Policisté údajně dokonce narazili na uzavřené diskusní skupiny na internetu, ve kterých si ženy radí, jak věrohodně vymyslet obvinění ze sexuálního zneužívání dětí vůči svému partnerovi. „U mnoha případů je to skutečně jako přes kopírák. Ženy nejdou hned na policii, ale začnou obcházet nejrůznější neziskové organizace a tam to začnou probírat. Jejich pracovníci poté potvrdí, že sexuální zneužívání nelze potvrdit, ale ani vyloučit,“ dodává zdroj.

Statistiky ohledně výskytu domácího násilí v rodinách většinou neexistují právě kvůli tomu, že jej velká část žen i mužů často řeší právě mimosoudně, nebo spor nedotáhnou do konce a k agresorovi se vrací.

sinfin.digital