„Při válce s Ruskem budu první kolaborant.“ Poslankyně za ANO vyvolala pozdvižení

Info.cz

ziz

Pozdvižení na sociálních sítích vyvolala poslankyně Jana Lorencová (za ANO). „Přiznala“ se k tomu, že by z ní byl rázem kolaborant. Konkrétně v případě, že by došlo ke konfliktu s Ruskem. Pod jejím statusem na Facebooku se během chvíle shromáždila řada podpůrných komentářů, někteří ji ale obviňují dokonce z vlastizrady. Na stranu poslankyně a bývalé novinářky se postavil i její kolega z poslanecké sněmovny Bohuslav Chalupa (ANO). Naopak ostrá výtka zazněla od europoslance za ANO Pavla Teličky, který se hnutí čím dál více vzdaluje. Už před časem se například vzdal pozice experta pro zahraniční politiku.

„Hrozí válka s Ruskem? Opravdu? Pak budu nejspíš první kolaborant!“ uvedla na svém Fabookovém profilu poslankyně Lorencová. Její vyjádření vyvolalo vlnu dalších komentářů. Na objasnění svého postoje poslankyně dodala: „Zůstalo mi něco jako slušnost, přesvědčení, že náš národ patří k těm slovanským a nemusí za každou cenu poklonkovat nikomu! Zatím ustupujeme a ponižujeme se, zbytečně!“

Své poslanecké kolegyně se zastal i Bohuslav Chalupa, podle něhož kritici Lorencové „nesahají ani po kotníky“. „Rozporuplná poslankyně za ANO J. Lorencová – kdo nazývá věci pravými jmény, padni komu padni, je rozporuplná?!“ rozčílil se poslanec na svém Twitteru.

Nad proruským postojem Lorencové se pozastavil europoslanec za ANO Pavel Telička. Tím si ovšem vysloužil Chalupův hněv. Zákonodárce ho v konverzaci obvinil ze špatného působení v Evropském parlamentu. „Vy jste zradil ANO, které vám významně dopomohlo k vašemu postu v EU,“ napsal Chalupa s tím, že Teličkovo hlasování podle něj mluví za vše.

Jsme pro Babiše nebezpeční, ČT náš dokument neodvysílá, říká režisérka Selského rozumu

sinfin.digital