Teličkova sóloakce. „My s ANO pokračujeme," vzkazují z Bruselu Babišovy europoslankyně

Lucie Bednárová

Spolupráce místopředsedy Evropského parlamentu a europoslance Pavla Teličky s hnutím ANO, za které byl jako nestraník zvolen, je u konce. Serveru E15.cz to dnes potvrdil předseda hnutí Andrej Babiš. Teličkovy kolegyně v Evropském parlamentu, které byly rovněž zvoleny za ANO, Martina Dlabajová a Dita Charanzová, podobný krok nezvažují. Redakci INFO.CZ sdělily, že chtějí ve své práci v Evropském parlamentu pokračovat.

„Vzhledem k tomu, že se jisté neshody objevovaly již delší dobu, nepřekvapilo mne to,“ řekla redakci INFO.CZ europoslankyně Dita Charanzová. O dlouhodobých neshodách mezi Pavlem Teličkou a Andrejem Babišem věděla i Martina Dlabajová. „Konkrétní důvody (ukončení spolupráce) ale neznám,“ napsala redakci.

Spolupráce europoslance Pavla Teličky s hnutím ANO skončila dnes. „Byla to jeho iniciativa. S panem Teličkou jsme se názorově nepotkali,” uvedl Babiš. Teličku Babišova slova zaskočila, protože byli podle jeho slov domluveni, že informaci o vzájemném rozchodu oznámí až po parlamentních volbách v ČR. „Nechtěl jsem vstupovat do předvolební kampaně, která v tuto chvíli má dost nekulturní parametry,“ komentoval to Telička.

Telička se s Babišem rozešel ve zlém, jejich spolupráce definitivně končí

sinfin.digital