5 důležitých věcí, které se dějí právě teď

Info.cz

Po dlouhých peripetiích se poslancům podařil prosadit takzvaný protikuřácký zákon. Zaměstnanci Aholdu se dočkali a zvýší se jim mzda, dopingová kauza v Rusku nabývá stále větších rozměrů. Co se děje právě teď?

Konec kouření v hospodách

Poslanci dnes schválili takzvaný protikuřácký zákon. Platit bude od 31. května. Ještě jej bude muset posvětit Senát. Podle nového zákona restaurace nebudou moci ani zřizovat oddělené prostory pro kuřáky a nekuřáky. Norma se rozšiřuje ale třeba i na zoologické zahrady, kde budou ke kouření vyhrazené zvláštní prostory. Přísnější pravidla budou i pro kouření v okolí zastávek hromadné dopravy, cigarety už nebudou povolené ani v jejich nekrytých částech.

Další oběti v Sýrii

V Sýrii zmizely stovky mužů, kteří prchali z východního Aleppa drženého rebely do částí, které ovládá syrská armáda. Mezinárodní organizace se obávají, že se pohřešovaní stali obětí rebelů a nevylučuje také, že je odvedla syrská armáda za účelem nelidských výslechů.

Ruská dopingová kauza je obrovská

Zprávy o masivním systematickém dopingu v Rusku se znovu potvrzují. Tvrdí to vyšetřovatelé Světové antidopingové agentury WADA. K manipulaci se vzorky podle nich docházelo několik let, týká se to třeba 12 ruských medailistů ze Soči.

Zaměstnanci Aholdu se dočkali. Zvýší se jim platy

Řetězec Ahold po nátlaku ze strany odborů ale i českého premiéra Bohuslava Sobotky přislíbil, že v příštím roce ve svých supermarketech (u nás provozuje Albert) zvýší provozním zaměstnancům mzdy v průměru 8,5 procenta. Letos dostanou také mimořádnou odměnu tisíc korun.

Jihokorejská prezidentka končí, korupční skandál neustála

sinfin.digital