S Okamurou nesouhlasím a podpora Zemanovi mě nenechá chladnou, říká šéfka delegace ANO v EP

Lucie Bednárová

Jak dopadnou povolební jednání, která vede Andrej Babiš – lídr hnutí, za které byla v roce 2014 zvolena do Evropského parlamentu – si zatím netroufá odhadnout. Nová šéfka delegace hnutí ANO v EP Dita Charanzová ovšem není rozhodnutá ještě v jedné otázce: Váhá s podporou nové názorové platformy, kterou včera odpoledne založil její kolega europoslanec Petr Ježek. Jeho obavy z programu SPD Tomia Okamury, která by mohla do budoucího vývoje Česka promluvit, ale Charanzová sdílí. „Byť má SPD demokracii v názvu, je to strana extrémistického směru,“ říká v exkluzivním rozhovoru. Podobně to vidí i s opakovanou prezidentskou kandidaturou Miloše Zemana.

„Netroufnu si odhadnout vývoj povolebních jednání, situace je dnes velmi nepřehledná,“ říká europoslankyně Dita Charanzová, která se po odchodu Pavla Teličky stala šéfkou tříčlenné delegace poslanců zvolených za hnutí ANO v Evropském parlamentu.

Jak už INFO.CZ psalo, její kolega v delegaci Petr Ježek včera založil novou názorovou platformu, která má bojovat proti extremistickým a protievropským názorům a hlavně proti prezidentu Miloši Zemanovi. V platformě, která je v rámci hnutí otevřena všem a neomezuje se pouze na europoslance, je zatím podle informací redakce sám.

Babiš může vládnout opoziční smlouvou, i s Okamurou, říká Dominik Feri

sinfin.digital