Další zlom v kauze Lukáše Nečesaného. Soud ho zprostil obžaloby, nemá dost důkazů

lup

Soud v Hradci Králové zprostil obžaloby Lukáše Nečesaného. Mladík se zodpovídal z pokusu o vraždu kadeřnice v Hořicích. Podle soudu neexistoval dostatek důkazů, které by Nečesaného z útoku usvědčovaly. Soud se zabýval kauzou už počtvrté. Jeho verdikt je nepravomocný.

Předseda senátu Miroslav Mjartan v odůvodnění rozsudku řekl, že se nepodařilo přesvědčivě dokázat, že to byl obžalovaný, kdo útočil. "Vina obžalovanému musí být prokázána bez jakékoli pochybnosti, a to se nestalo... Nebylo prokázáno, že to byl Lukáš Nečesaný, kdo se útoku dopustil. Nebyl proveden důkaz, který by obžalovaného jasně usvědčoval," uvedl.

Podle spisu mladík ženu napadl 21. února 2013 těsně před koncem pracovní doby. Kadeřnici opakovaně udeřil do hlavy a ukradl jí doklady a více než 10.000 korun z tržby a peněženky, uváděla obžaloba. Vážně poraněnou ženu našel později její syn, život jí zachránili lékaři hradecké nemocnice.

Hradecký krajský soud se kauzou zabývá počtvrté. Zatím poslední dějství začalo v Hradci Králové 6. září poté, co předchozí odsuzující verdikt zrušil Nejvyšší soud. Krajskému soudu vytkl, že selektivně hodnotil důkazy, přehlížel vážné pochybnosti a nerespektoval dřívější pokyny. Případem se v Hradci po verdiktu Nejvyššího soudu zabývá jiný senát.

Soud v opakovaném líčení znovu vyslechl napadenou kadeřnici, jež už podruhé v jednací síni označila za útočníka Nečesaného. Podle obžaloby jde o přímý důkaz. Soud vyslechl i kriminalistu, který vedl vyšetřování. Jeho bývalá milenka jej nařkla, že se jí svěřil, že Nečesaný je nevinný a vyšetřovatel manipuloval s důkazy v jeho neprospěch. Policista nařčení odmítl.

sinfin.digital