Náměstek rozvědky Zdeněk Blahut rezignoval. Vaz mu srazil test na detektoru lži

urm

of

Informace, kterou včera přineslo INFO.CZ, se potvrdila. Na svůj post rezignoval Zdeněk Blahut, muž poslední roky spojovaný především s lidmi z ČSSD. Zdeněk Blahut působí jako náměstek Úřadu pro zahraniční styky a informace, tedy rozvědky, která sbírá poznatky v zahraničí. Neprošel detektorem lži, když se jej vyšetřovatelé dotazovali, zda chtěl úplatek. V úřadu by měl skončit k 15. lednu. 

Zdeněk Blahut byl v podezření kvůli kauze České pošty, kde se údajně nabízel, že za čtyři miliony korun vyřeší vleklý spor podnikatele Lukáše Čadka se státním podnikem. Podle Seznam Zpráv náměstek rozvědky podstoupil test už před dvěma lety. Celkem zodpověděl 29 otázek, přičemž u třech nemluvil pravdu. A byly to právě otázky, které se týkaly schůzek s Čadkem a možných úplatků.

Rezignace jezavršením Blahutovy podivuhodné kariéry. Týdeník Euro už před čtyřmi lety upozornil, že současný náměstek rozvědky je bývalým příslušníkem komunistického Pohotovostního pluku Veřejné bezpečnosti a tajné Státní bezpečnosti.

sinfin.digital