Rozčilená Němcová exkluzivně po jednání výboru: „Dvojí tvář hnutí ANO je pro mě nestravitelná“

Dlouhé čtyři hodiny v úterý jednali členové sněmovního Mandátového a imunitního výboru o případném vydání či nevydání premiéra Andreje Babiše a jeho pravé ruky už z časů Agrofertu a stávajícího předsedy sněmovního klubu hnutí ANO Jaroslava Faltýnka. V samotném závěru byli novináři čekající na jednotlivé členy výboru svědky pozoruhodného výjevu: zjevně rozčilená Miroslava Němcová z ODS rozrazila dveře od místnosti, kde politici, jak se později ukázalo, nenašli na ničem shodu, práskla jimi a bez jediného slova zmizela v útrobách dolní komory. Krátce poté s ní o příčinách jejího rozpoložení hovořil politický reportér INFO.cz Vratislav Dostál.

Paní poslankyně Němcová, vy jste opustila jednání Mandátního a imunitního výboru naprosto rozčilená. Co se tam přihodilo?

Rozčilená je velmi slabé slovo. Něco podobného se mi stalo asi potřetí v životě.

A co se tam teda přihodilo?

Prostě nemůžu strávit tu dvojí tvář hnutí ANO. To, jak jeho zástupci předstupují před veřejnost, a jak se chovají a jednají za zavřenými dveřmi. Protože z mého pohledu bylo celé dnešní jednání z jejich strany obstrukční ve smyslu prodloužit rozhodnutí o vydání nebo nevydání poslanců Babiše a Faltýnka k trestnímu stíhání téměř na nekonečno. Zástupci hnutí ANO přišli na jednání výboru s tím, že o věci dnes nelze hlasovat, protože se páni poslanci z jednání omluvili a nemohli být přítomni.

Přehledný návod, jak zažádat o voličský průkaz pro druhé kolo voleb, nalezete zde

sinfin.digital