Mladík stokrát bodl babičku, mlátil ji lahvemi a pak ji okradl. Za brutální vraždu si odsedí 17 let

ČTK

tc

Celkem 17 let stráví ve vězení za brutální vraždu a následné okradení své babičky devatenáctiletý Jakub Ševčík. Pražský vrchní soud dnes zamítl odvolání, v němž se odsouzený domáhal nižšího trestu. Verdikt je tudíž pravomocný. Ševčík svou příbuznou v roce 2016 tloukl v Dubí na Teplicku lahvemi s alkoholem a k tomu jí zasadil ještě sto bodných ran. Tělo ukryl pod hromadou dek a oblečení.

„Je to sice přísný trest, nikoliv však nezákonný nebo nepřiměřeně přísný,“ konstatoval předseda odvolacího senátu Martin Zelenka. Upozornil na to, že způsob provedení vraždy byl naprosto extrémní a vybočoval z jiných vražd spáchaných brutálním nebo zvlášť trýznivým způsobem.

Šedesátiletá babička Ševčíkovi podala pomocnou ruku, když se vrátil z ciziny a neměl kde bydlet. Jejich soužití nebylo bezproblémové, stejně jako mladíkovy vztahy s ostatními příbuznými. Po několika týdnech, někdy mezi 5. a 12. listopadem 2016, se s babičkou pohádal a napadl ji - podle jeho verze poté, co mu vyčetla, že se chová jako jeho otec.

Vnuk, který byl tehdy čerstvě plnoletý, ženu nejprve pětkrát udeřil do hlavy lahvemi alkoholu. Poté ji bodal dvěma noži po celém těle a jeden z nástrojů nechal zaražený v ženině krku. Do bytu s mrtvou babičkou se později několikrát vrátil a její cennější věci odnesl do zastavárny.

sinfin.digital