Velký návrat rebela? Zimola zvažuje kandidaturu do vedení ČSSD. Bez ohledu na kauzu Lipno

ČTK

raz

Jiří Zimola zvažuje kandidaturu na místo ve vedení ČSSD, i když nebude do celostátní konference strany vyřešena kauza stavby jeho rekreačního domu v Lipně nad Vltavou. Případ vyšetřuje policie, která bývalého jihočeského hejtmana neobvinila. Zimolu navrhla na předsedu strany například plzeňská sociální demokracie. Celostátní konference ČSSD bude 18. února v Hradci Králové. Zimola se obává, že do té doby nemusí policie případ uzavřít. ČTK dnes řekl, že proto připouští svou kandidaturu, i když celá kauza nebude vyřešena.

„Řekl jsem si sám sobě, že sociální demokracii nechci touto věcí nijak zatěžovat. Z druhé strany dostávám spoustu názorů od kolegů z ČSSD z celé republiky s poukazem na to, že například liberecký hejtman Martin Půta je obviněný a stejně kandidoval (do Sněmovny)," uvedl Zimola.

Kompletní zpravodajství k prezidentským volbám 2018 najdete zde>>>

Dodal, že ho policie prověřuje a byl jí podat vysvětlení. Případ kolem stavby rekreačního domu v Lipně nad Vltavou stál za pádem krajské koalice na jihu Čech loni na jaře. Opozice poukazovala na to, že Zimolovi nechal postavit dům Martin Bláha, který byl ředitelem krajské organizace Jihočeské nemocnice, za což pobíral roční odměny sedm milionů korun.

Babiš přerušil jednání s ČSSD o vládě. Prozatím si vystačí s SPD a KSČM. Komentář V. Dostála

sinfin.digital