Podle Babiše může být za koncem Maradové financování úřadu. Je to snaha ANO měnit lidi ve státní správě, říká Jurečka

ČTK

sto

Premiér v demisi Andrej Babiš naznačil souvislost avizovaného odchodu ředitelky Státního pozemkového úřadu (SPÚ) Svatavy Maradové s financováním úřadu. Podle dřívějšího vyjádření Maradové uvolnění pozice přispěje ke koaličním vyjednáváním o složení vlády. ANO nyní jedná s ČSSD o koaliční spolupráci ve vládě, která by měla tichou podporu KSČM.

„Doufejme, že to financování bylo v pořádku, já mám značné signály, že nebylo,“ poznamenal premiér. Milek ČTK ráno řekl, že vnitřním auditem úřad prošel naposled v roce 2015. O důvodech, proč Maradová odchází, nechtěl spekulovat. Sám však připustil, že výhrady k její práci měl. Na opakovaný dotaz, k čemu přesně, uvedl, že k řízení úřadu. Dodal, že bude chtít zkontrolovat podřízené organizace pod ministerstvem, včetně SPÚ, což také ředitelům včetně Maradové řekl.

Maradová by funkci podle informací ČTK měla opustit asi během měsíce. Milek dnes řekl, že rezignaci ještě nedostal. Bývalý ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) vidí za odchodem nátlak a snahu ANO měnit lidi ve státní správě.

Mezi lidi se vypouští krávoviny a v parlamentu jsou fašisti. Český papiňák už bublá, říká Gál

sinfin.digital