Zeman: Studenti mají právo demonstrovat, existuje ale hranice, kde je možné mluvit o zneužívání dětí

ČTK

raz

Prezident Miloš Zeman kritizoval účast dětí ve studentském protestu, do kterého se minulý týden zapojily stovky škol. Zeman dnes na setkání s finalisty ankety Zlatý Ámos zmínil video, v němž dvanáctiletá dívka mluvila o politice na studentském shromáždění u Národního divadla. Podle prezidenta mají dospělí lidé i studenti právo protestovat proti tomu, co se jim ve společnosti nelíbí. Zapojení dětí však považuje za jejich zneužívání.

„Existuje video, které vám doporučují shlédnout, je natočeno na piazzettě u Národního divadla. Je na něm dvanáctiletá holčička, která protestuje proti ohýbání ústavy a vyjadřuje se k Babišovi, Zemanovi a Okamurovi,“ řekl prezident učitelům, kteří se díky hlasům svých žáků probojovali do finále 25. ročníku ankety o nejlepšího kantora v Česku.

Podle prezidenta mají na podobných akcích mluvit dospělí lidé. „Máte svaté právo protestovat proti tomu, co se případně v naší společnosti děje, a s čím nejste spokojeni. Totéž právo mají i studenti, ale existuje určitá hranice, kde je možné mluvit o zneužití dětí,“ dodal Zeman.

Sobotkův odchod? Podle Kalouska zaslouží dík, Babiš to raději nechtěl komentovat

sinfin.digital