Útok kyselinou v Plzni: Žena zranila několik lidí, policie ji zadržela

ČTK

raz

V erotickém klubu v Plzni dnes dopoledne zaútočila žena na několik lidí chemikálií, pravděpodobně šlo o kyselinu. Při incidentu bylo zraněno celkem pět lidí, včetně ženy podezřelé z útoku, kterou policie zadržela. Vážná zranění chemikálií utrpěli osmadvacetiletý a devětatřicetiletý muž a asi čtyřicetiletá žena. Muže převezli záchranáři na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice, ženu přepravil vrtulník do pražské Fakultní nemocnice Královské Vinohrady na Kliniku popáleninové medicíny. ČTK to řekli policejní mluvčí Pavla Burešová a mluvčí Zdravotnické záchranné služby Martin Brejcha. Policie zdůraznila, že událost není teroristickým útokem.

Policejní mluvčí uvedla, že byla zadržena šestačtyřicetiletá žena, která je podezřelá z toho, že proti třem lidem použila „zatím přesně nezjištěnou chemickou látku, pravděpodobně kyselinu“.

Oba vážně zranění muži jsou hospitalizovaní v Plzni, jejich stav je podle mluvčí fakultní nemocnice Gabriely Levorové stabilizovaný. Mluvčí pražské vinohradské nemocnice Hana Vránová ČTK řekla, že žena byla poleptána kyselinou, její zranění není rozsáhlé a je ve stabilizovaném stavu.

sinfin.digital