„Czexit není řešení.“ Jaroslav Kubera o EU a kandidatuře na prezidenta

Politický matador Jaroslav Kubera v Senátu i na teplickém magistrátu slouží své poslední funkční období. Prodloužit jeho politické angažmá může zvažovaná kandidatura na prezidenta, definitivní slovo ale zatím neřekl ani v rozhovoru pro deník E15. Zato se v senátní restauraci rozpovídal o všudypřítomné regulaci i potřebě posílení pravomocí Senátu.

Spekuluje se o vaší kandidatuře na prezidenta. Budete se o Hrad ucházet?

Proč s tím začínáte? To je to poslední. Kdo vystartuje na dlouhou trať příliš brzy, tak ho většinou ti startující s rozvahou těsně před cílem předběhnou. Termín je v březnu 2017.

V čem byste byl jiný prezident, kdybyste se rozhodl kandidovat?

Miloš Zeman nesplnil slib, že bude svorníkem společnosti, která je rozdělená i bez něj. Pro kandidáta na prezidenta bude podstatné, aby dokázal oslovit podobný vějíř lidí jako on. S tou dříve nazývanou pracující inteligencí má trochu potíže, ale masa voličstva je bohužel úplně jiná. Mě potkávají lidé a říkají „celá naše rodina tě bude volit“. To už mi chybějí jen tři miliony dvě stě dvacet tři tisíc osm set dvacet dva hlasů a máme to doma. Je třeba umět trochu počítat a to by měli umět všichni kandidáti.

Andrej Babiš není všechno zlo ve státě, říká šéf ODS Petr Fiala v rozhovoru pro INFO.CZ

sinfin.digital