Drahoš a další neúspěšní kandidáti se ptali Zemana. Místo odpovědí se dočkali vesměs osobních útoků

Blesk.cz

Zuzana Štíchová

Jiří Drahoš, Pavel Fischer, Michal Horáček a Marek Hilšer dostali možnost zeptat se prezidenta Miloše Zemana, na co chtějí. Jenže uspokojivou odpověď od hlavy státu většinou nedostali. Čtyři poražení soupeři se své příležitosti chopili v pořadu Blesk.cz S prezidentem v Lánech, prvním díle po Zemanově inauguraci. Prezidenta se ptali na zahraniční politiku, inaugurační projev i personální změny v jeho okolí.

Nejvíce vyprovokoval Zemana dotaz Marka Hilšera, který se dotazoval na prezidentem často vychvalovanou ekonomickou diplomacii. A rýpl si i do výroku Zemana, jenž po jedné z návštěv Číny řekl, že se tam jel učit stabilizovat společnost.

„Vašeho poradce nyní vyšetřuji kvůli ekonomické kriminalitě. A v této souvislosti bych se rád zeptal, až pojedete znovu do Číny, hodíte svého poradce přes palubu, a nebo se ho zastanete? Ono by se totiž mohlo stát, že vám ho tak trochu rozeberou na orgány. A myslím si, že by to možná utržilo ránu té vaší ekonomické diplomacii,“ ptal se lékař a aktivista Hilšer.

sinfin.digital