Hledá se náhradník za Čubu. O jeho místo v Senátu chce bojovat devět kandidátů

ČTK

raz

O uvolněné místo senátora na Zlínsku má zájem devět lidí. Vyplývá to z počtu podaných kandidátních listin, které strany a hnutí musely odevzdat na zlínský magistrát do dnešních 16:00. ČTK to dnes řekl vedoucí odboru kanceláře zlínského primátora Tomáš Lang. Doplňovací volby se uskuteční 18. a 19. května. Místo se uvolnilo po letošní rezignaci dosavadního senátora Františka Čuby (SPO). Nový senátor bude zvolen jen do konce Čubova šestiletého mandátu, tedy do podzimu 2020.

"K dnešním 16:00 bylo podáno devět přihlášek k registraci pro doplňující volby do Senátu v senátním obvodu 78 Zlín," uvedl Lang. Zprávu k doplňujícím senátním volbám se seznamem kandidujících subjektů bude magistrát vydávat v úterý.

Seznam svých kandidátů zveřejnily strany a hnutí již před lhůtou pro podání kandidátních listin. Kandidátem Starostů a nezávislých je zlínský primátor Miroslav Adámek (STAN). Podpoří jej také ODS i TOP 09, které vlastní kandidáty nepostaví. ANO do doplňovacích senátních voleb nominovalo krajského zastupitele a lékaře Michala Filipa. Za ČSSD bude o místo v Senátu usilovat zlínský chirurg Radim Jünger. Lidovci vsadí na krajskou radní pro sociální věci Michaelu Blahovou, komunisté nominovali zlínského zastupitele Radomíra Rafaju.

Hledá se Čuba. Jak někdo v Senátu rok chybí, už si toho všimnou. Komentář P. Kolmana

sinfin.digital