Zásahová jednotka, evakuace 160 lidí. Drama na ruzyňském letišti řeší policie. Cestující strávili noc v Praze

Info.cz

68letý Polák, který na palubě letounu mířícího z Kanárských ostrovů do Varšavy hrozil bombou, uvedl, že naslouchal Bohu. Čeká ho obvinění. Podle ministra vnitra Milana Chovance se nejednalo o terorismus. Zbylých přibližně 160 cestujících strávilo noc v Praze a ráno odletěli do Polska náhradním letadlem.

Muže policisté hladce zadrželi včera večer, kdy kvůli němu letadlo na starém ruzyňském letišti nouzově přistálo. Svým chováním ohrozil zhruba 160 dalších cestujících, kteří stejně jako on pocházejí převážně z Polska. Zásahová jednotka byla při přistání letadla už připravená na místě a do stroje krátce poté vstoupila.

Z předchozí komunikace posádky s dispečinkem vyplývalo, že muž může být ozbrojený a nebezpečný. „Žádáme plnou pohotovost, asistenci pyrotechnické jednotky a protiteroristického týmu,“ hlásil pilot.

Podle záběrů zveřejněných serverem Tíseň.tv se jedná o staršího muže, který vystupoval klidně a policii neodporoval. Ministr vnitra Milan Chovanec včera večer uvedl, že muž nepůsobil jako opilý a neměl teroristické úmysly. „Policie vstoupila do letadla, tento člověk nebyl kontaktní, nechtěl spolupracovat, policie standardním způsobem přistoupila k jeho zneškodnění, zadržení," popsal Chovanec. Neupřesnil, jestli zadržený vznášel konkrétní požadavky.

sinfin.digital