Mediální habaďůra, Babiš jednání jen předstírá, říká Bartoš. Kalousek dodává: za krizi může Zeman

ČTK

lup

ANO pouze dělá, že jedná, jeho předseda a premiér v demisi Andrej Babiš ve vyjednávání o vládě selhává a štěpí nejen klub ANO. V reakci na čtvrteční rozhodnutí výboru ANO obnovit vládní rozhovory s ČSSD uvedl předseda Pirátů Ivan Bartoš. Podle místopředsedy KSČM Jiřího Dolejše nyní záleží na tom, zda sociální demokracie a ANO dokážou zakopat příkopy, které vykopaly po krachu vyjednávání minulý týden. Šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek považuje za hlavního viníka toho, že v Česku není stále vláda s důvěrou, prezidenta Miloše Zemana.

"Jsem přesvědčen, že je to mediální habaďůra, neboť již 21. února pro své noviny premiér v demisi Babiš řekl: 'Premiérem budu a ČSSD nic nenabídnu'," připomněl Bartoš rozhovor v Mladé frontě Dnes. ANO podle něj pouze dělá, že jedná. "Každopádně Andrej Babiš dále selhává v jednání a to štěpí nejen klub ANO, kde se řada poslanců štítí byť jen zvažované spolupráce s agresivní SPD," uvedl.

K "nahnědlé" spolupráci se podle Bartoše staví kriticky i liberální evropští politici. "Což Andreji Babišovi vadí patrně ještě více než rizika ztráty lidí v ANO, které umí obratem nahrazovat, či masivní demonstrace v českých městech," uvedl Bartoš.

Kdosi konstruuje spiknutí, nitky se sbíhají u Babiše a Čapího hnízda, říká Kroupa

sinfin.digital