Šlachtův exdetektiv zadržený na Ukrajině je propuštěný na kauci, dva měsíce nesmí vyjet ze země

raz

Bývalý vysoký důstojník někdejšího Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Luděk Vokál, kterého včera podle informací INFO.CZ zadržela policie na Ukrajině, je propuštěný z vazby. INFO.CZ to potvrdila mluvčí Ministerstva zahraničí Irena Valentová. Vokála úřady zadržely kvůli nezákonnému použití technických prostředků. 

„Soud rozhodl o tom, že ho propustí na kauci. Výše kauce odpovídá částce 4500 eur. Podmínkou je, že se bude po dobu dvou měsíců pohybovat na území Ukrajiny. nesmí vycestovat a musí plně spolupracovat s policií," uvedla pro INFO.CZ Valentová. 

U soudního jednání byla podle české diplomacie přítomná konzulka, Vokál měl k dispozici dva přiřazené právníky. Nyní už bude mít také komerčního právníka, kterého mu pomohla získat ambasáda, potvrdila Valentová.

Luďka Vokála v České republice stíhá Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) kvůli podezření z několika trestných činů. Souviset mají s jeho angažmá na Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ), jemuž kdysi velel Robert Šlachta.

sinfin.digital