Kardinál Vlk byl přes svátky v nemocnici. Zrušil proto tradiční bohoslužby

Blesk

Kardinál Miloslav Vlk (84) byl hospitalizován v nemocnici. Zdravotní obtíže ho stihly na sklonku minulého roku – přímo na Štědrý den. Zatmělo se mu před očima, cítil závratě a nakonec ho raději převezli do nemocnice. Kvůli kolapsu zrušil i své tradiční bohoslužby.


Zdravotní problémy provázely kardinála Miloslava Vlka delší dobu. Prozradil to na svém webu kardinal.cz. Již loni na jaře prý pocítil bolesti ramen, v říjnu absolvoval lázeňský pobyt, jenže bolesti neutichly. 

Obtíže se naplno projevily na konci roku. „Drama začalo vrcholit na Štědrý den k večeru, když jsem se vypravoval ke štědrovečerní hostině u přátel ve fokoláre a na bohatý bohoslužebný koloběh vánočních dnů: zatmělo se mi v očích a cítil jsem závratě. Ale na večeři jsem přece dojel, avšak v jejím průběhu předchozí příznaky zesílily. Rozbouřil se i tlak,“ uvádí Vlk.

Ve společnosti, kam zavítal, byli prý i tři lékaři – a po konzultaci s nimi byl nakonec Vlk převezen na kardiologické oddělení interní kliniky na Karlově náměstí.

„Tak začalo v pozdních hodinách Štědrého večera moje letošní vánoční dobrodružství. Byly zrušeny všechny plánované bohoslužby. Tak jsem prožil Vánoce snad poprvé ve svém kněžském životě bez půlnoční a ani na Hod Boží vánoční jsem nesloužil mši sv. Vánoce,“ říká dál Vlk. 

Více na Blesk.cz.

sinfin.digital