Babiš s Hamáčkem přizvali k jednání o vládě komunisty. O podrobnostech mlčí

ČTK

lup

Jednání předsedů hnutí ANO Andreje Babiše a sociálních demokratů Jana Hamáčka o možné vládní spolupráci budou pokračovat příští týden. Připojit by se k němu měl stejně jako dnes i předseda KSČM Vojtěch Filip. ČTK to po dnešní schůzce řekl Hamáček. Víc se k jejím výsledkům nevyjádřil. Babiš a Filip výsledek nekomentovali. Komunisté by podle dosavadních dohod měli tolerovat menšinovou koaliční vládu ANO a ČSSD. Babiš uvedl, že měl z jednání „dobrý pocit“.

"Proběhla schůzka nejprve mezi mnou a panem Babišem a poté schůzka ve třech, ke které se přidal ještě pan předseda Filip. A shodli jsme se, že ta jednání budou pokračovat příští týden," řekl Hamáček. Připomněl, že v sobotu bude v Hradci Králové zasedat ústřední výkonný výbor ČSSD. "Obecně budu informovat ústřední výkonný výbor strany o postupu v jednání," dodal.

O výsledcích dosavadních schůzek bude jednat také výbor hnutí ANO, místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek dnes při odchodu ze Sněmovny novinářům řekl, že výbor svolá na odpoledne 1. května. "Čekáme na jednání výkonného výboru ČSSD," řekl. Dnešní schůzka navázala na středeční jednání místopředsedů ANO a ČSSD, kteří diskutovali o možném programovém prohlášení a koaliční smlouvě.

„Poprvé jsme jednali dohromady a já jsem z toho měl dobrý pocit a doufejme, že pan Hamáček přesvědčí kolegy v sobotu (na jednání ČSSD - pozn. redakce),“ řekl Babiš na TV Barrandov.

Získat informace o platech úředníků už nebude tak jednoduché. Vláda dá lidem do zákona překážky

sinfin.digital