Odbory se ohrazují proti Babišově kritice úřadů práce. „Svým vyjádřením znevážil práci dvanácti tisíc lidí,“ řekl šéf ČMKOS

ČTK

mst

Odbory se dnes ohradily proti vyjádření premiéra v demisi Andreje Babiše (ANO) o nečinnosti úřadů práce při hledání chybějících zaměstnanců pro firmy. Podle předáků znevážil svými slovy práci těch, kteří pracují s nezaměstnanými a snaží se řešit jejich situaci. Babiš dnes v reakci zopakoval, že firmy úřad práce kritizují permanentně.

Babiš minulý pátek na sjezdu odborové konfederace v Praze řekl, že je potřeba činnost úřadů práce vylepšit, aby firmám posílaly chybějící pracovníky. Za největší problém Česka označil nedostatek pracovních sil. „Poslouchám všude, že úřady práce jsou v roli statistů. Když firmy mají představu, koho hledají na jakou pozici, tak by měly být úřady aktivní. Vědí, kdo je nezaměstnaný,“ uvedl na tiskové konferenci na odborářském sjezdu Babiš. Odborářům v sále předtím řekl, že vlastně neví, co úřady práce vůbec dělají.

Předáci se proti Babišovým slovům ohradili už na sjezdu. Podle nich se způsob vyjádření musel dotknout všech zaměstnanců úřadu práce. „Mrzí nás, že svým vyjádřením pan premiér znevážil práci téměř 12.000 zaměstnanců úřadu práce, kde pracují v první linii především ženy v psychicky náročných pozicích, ve kterých jsou denně vystavovány verbálním i fyzickým útokům, a to za plat, který vůbec neodpovídá jejich vysoké kvalifikaci,“ uvedl dnes šéf ČMKOS Josef Středula.

Rozkrádá Babiš dotace? Neřekl jsem to. Znervózňuje ho, když chceme bránit podvodům

sinfin.digital