Kauza Čapí hnízdo: Žalobce zrušil stíhání Faltýnka. Babiš a jeho blízcí se stížností neuspěli

ČTK

luš

Trestní stíhání premiéra v demisi a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše v kauze kolem padesátimilionové dotace EU na stavbu farmy Čapí hnízdo bude pokračovat. Státní zástupce Jaroslav Šaroch zamítl jeho stížnost proti obvinění jako nedůvodnou. ČTK to řekla mluvčí pražských státních zástupců Štěpánka Zenklová. Zároveň potvrdila informaci deníku Právo, že stíhání prvního místopředsedy hnutí ANO Jaroslava Faltýnka a dalších tří osob bylo zrušeno.

Podle deníku Právo se zrušené stíhání týká i členů představenstva společnosti ZZN Pelhřimov, která dříve Čapí hnízdo vlastnila, Zdeňka Kubisky a Jana Platila a také Luďka Kalivody, jenž patřil do tehdejšího představenstva společnosti Farma Čapí hnízdo.

Andrej Babiš, jeho manželka Monika, její bratr i obě premiérovy děti z prvního manželství se stížností neuspěli a jsou dále stíháni. V médiích se v posledních týdnech objevily zprávy o tom, že právě Babišovy děti předložily policii lékařské zprávy, podle kterých se z vážných zdravotních důvodů nemohou trestního řízení účastnit.

Babiš na dotaz ČTK, zda má rozhodnutí k dispozici, případně ví, co obsahuje, odpověděl, že ho zatím nedostal.

sinfin.digital