V Brně opět propukl nelítostný boj o kuličky z orloje. Lidé kvůli suvenýru kladli do stroje pasti

ČTK

lup

Technické sítě Brno zaznamenaly v poslední době několik případů, kdy lidé vložili do časostroje na náměstí Svobody různé ručně vyrobené pomůcky. Pomocí nich chtěli zachytit kuličku s logem hokejové Komety, kterou časostroj vydával od 23. dubna do 5. května každou hodinu od 11:00 do 23:00. Bylo to na počest toho, že hokejová Kometa letos obhájila titul. Časostroj vydal celkem 169 kuliček.

Podle Pivce nebyl časostroj nijak závažně poškozen, a proto se hokejoví nadšenci nedopustili žádného trestného činu nebo přestupku. Vkládáním různých předmětů lze však poškodit výdejní mechanismus. Časostroj vydává kuličky, na počest titulu Komety vydával speciální edici s jejím logem. „Někteří občané si ze získaných kuliček dělali výdělečnou činnost. S logem Komety je nabízeli na internetu za 400 korun,“ uvedl Pivec.

4943655:article:true:true:true

Řekl, že doma vyrobené záchytné systémy jejich autoři nasazovali na výdejní nerezové vodicí dráty. „Kulička buď uvízla v pastičce, nebo propadla dovnitř do servisní části orloje,“ uvedl Pivec.

Netolický z ČSSD: Nevím, zda chceme dělat šašky. Nelze říct, že vláda vzniká, ve straně cítím odpor

sinfin.digital