Štěch ostře kritizuje kolegu: „Foldyna nemá ve vedení ČSSD co dělat“

ČTK

pav

Místopředseda ČSSD Jaroslav Foldyna se na grémiu strany neomluvil za hádku s lidmi, kteří v Praze protestovali proti ruskému nacionalistickému motorkářskému klubu Noční vlci. Řekl pouze předsedovi ČSSD Janu Hamáčkovi, že ho mrzí, že ho tímto incidentem dostal pod tlak. Foldyna to řekl novinářům po jednání grémia. Předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) před jednáním řekl, že Foldyna kvůli incidentu nemá ve vedení strany co dělat.

"Mě mrzí to, že jsem vystavil Honzu Hamáčka tomu tlaku, který vyvolalo mé jednání," řekl Foldyna. Zároveň řekl, že nemá důvod se za nic omlouvat, zejména ne demonstrantům, s nimiž se dostal do potyčky.

"Já se domnívám, že je to naprosto nepřijatelné a kolegové ve vedení by se k tomu měli jasně postavit. Nemělo by se to opakovat. Já jsem pana Foldynu do funkce místopředsedy nenominoval a myslím si, že tímto skutkem prokázal, že ve vedení takové demokratické strany, jako je sociální demokracie, s takovou tradicí, takový člověk nemá co dělat," řekl před jednáním grémia ČSSD Štěch.

Podle Foldyny ale žádný návrh na jeho odvolání na grémiu nezazněl. Záležitost se ani oficiálně neprojednávala.

sinfin.digital