Česko je krok od první polokomunistické vlády od roku 1989, hřímal Fiala na konferenci

ČTK

pav

Česko je krok od první polokomunistické vlády od roku 1989. Vznikne-li, ODS ji nebude tolerovat a bude jí oponentem. Na dnešní na programové konferenci občanských demokratů to řekl předseda strany Petr Fiala. ODS ve středočeských Líbeznicích představila svůj volební program pro komunální a senátní volby, a také kandidáty pro letošní senátní volby. V Praze 12 podpoří například neúspěšného prezidentského kandidáta Pavla Fischera.

"Jsme krok od první polokomunistické vlády v ČR od roku 1989 - jsme krok od spojenectví socialistů, bývalých a současných komunistů a oživení vlivu stalinistů - jsme krok od vlády bez programu, bez priorit a bez jasné politiky - a Občanská demokratická strana je připravena představovat a vést k této vládě politickou a programovou alternativu," komentoval Fiala snahy volebního vítěze, hnutí ANO, sestavit s ČSSD vládu tolerovanou komunisty.

Dodal, že ODS bude trvat na tom, aby při sestavování vlády byly dodrženy řádné ústavní postupy a podotkl, že od loňských sněmovních voleb, kdy ODS skončila jako druhá za hnutím ANO, ji stále víc lidí vnímá jako hlavní politickou alternativu.

Odepsaná Šlechtová? Měla by si vzít dovolenou, asi je přepracovaná, naznačil nenápadně Babiš

sinfin.digital