Do dražby Krejčířovy luxusní vily se opět nikdo nepřihlásil. Dům za 100 milionů dál chátrá

ČTK

nek

Ani do dalšího pokusu o dražbu větší černošické vily uprchlého Radovana Krejčíře, který si v Jihoafrické republice odpykává trest 35 let vězení, se nepřihlásil žádný zájemce. ČTK to dnes sdělila mluvčí Exekutorské komory ČR Martina Houšková. Nový pokus by měl být podle ní do půl roku. Vyvolávací cena by měla zůstat na 48,6 milionu korun.

„Potvrzuji, že do dražby Krejčířovy vily se nepřihlásil žádný zájemce. Nový termín bude stanoven novou dražební vyhláškou. O konkrétním datu budoucí dražby budeme informovat,“ uvedla Houšková.

Vyvolávací cena byla stanovena na polovině ceny určené znaleckým posudkem, který vilu odhadl na 97,29 milionu korun. Loni v září, při dosud posledním pokusu o vydražení nemovitosti, se mělo začínat na dvou třetinách odhadu. Žádný zájemce se ale nepřihlásil.

V polovině letošního dubna byla plánovaná dražba zrušena už předem. Důvodem bylo odvolání podané právním zastoupením Krejčířovy manželky Kateřiny. Ta dlouhodobě tvrdí, že vila patří jí, zatímco exekuce je vyhlášena na jejího manžela.

České soudy loni pravomocně potvrdily, že vila dál patří do exekuce, do které se Krejčíř dostal kvůli dluhům. Výtěžkem chce komora umořit jeho dluh vůči firmě Frymis, kterou podle soudů podnikatel v minulosti poškodil. Dražený objekt je napsaný na Krejčířovu manželku, která se vilu neúspěšně snažila z exekuce vyloučit.

sinfin.digital