Škody po pátečních deštích v Brtnici půjdou do statisíců. Voda vytopila asi dvacet domů

ČTK

luš

V Brtnici na Jihlavsku, kde v pátek voda po přívalových deštích vytopila asi 20 domů, budou škody ve statisících korun. Město dostává nabídky pomoci, jak technické, tak finanční. Likvidátoři, kteří sečtou škody, přijedou v pondělí. ČTK to dnes řekl místostarosta Pavel Rubeš (MYHA Brtnice).

Hladina rybníka v Brtnici klesla, hasiči v pátek evakuovali 12 lidí, do odklízení se zapojilo přes 100 lidí. Největší škody budou v místní části Jestřebí. Hasiči na Vysočině měli v pátek na 30 zásahů, vodu čerpali i v Jihlavě, Třebíči, Jemnici, Polné či Havlíčkově Brodě. Vyplývá to z informací starostky Brtnice Miroslavy Švaříčkové (ODS), operačního důstojníka krajských hasičů a brtnického hasiče Jiřího Šebka.

Škody jsou v Brtnici z 95 procent na soukromých domech, dále na krajských silnicích. „Lidé se rozhodují, jestli ta věc bude k použití, nebo ji vyhodí. Obcházíme vesnice a řešíme pomoc, kterou nám nabízí různí soukromníci a hasičské sbory, kde je to nejvíc potřeba. V pondělí přijedou likvidátoři a začne odhad a monitorování škod,“ řekl Rubeš.

Mikulka: Ze Slušných lidí šla hrůza, Frljič je ale stejný extrém. Vlajka z vaginy je hloupá provokace

sinfin.digital