Tuhý míří na Slovensko. Vláda z policejního prezidenta udělá velvyslance, píší servery

luš

Babišův kabinet v demisi schválil odchod policejního prezidenta Tomáše Tuhého na post velvyslance v Bratislavě. Informovaly o tom servery Aktuálně.cz a Neovlivní.cz. O tom, že by Tuhý měl nahradit Livii Klausovou na Slovensku už v polovině dubna psal i server INFO.cz. Tuhý nicméně tvrdí, že nemá žádné nové informace.

O odchodu Tuhého na Slovensko se spekuluje několik měsíců. V polovině dubna Lidové noviny přinesly informaci, že jde o hotovou věc a čeká se jen na to, až se vyřeší otázka, kdo bude příští ministr vnitra, který policejního prezidenta ustanovuje do funkce. To, že přestup Tuhého do diplomacie je prakticky jistý, potvrdily v dubnu redakci INFO.cz dva důvěryhodné zdroje. 

Podle serverů Aktuálně.cz a Neovlivní.cz Babišova vláda opravdu odchod policejního prezidenta na post českého velvyslance v Bratislavě schválila. Tuhý by se měl postu ujmout, jakmile mu příští rok na jaře vyprší mandát v čele policie.

Oficiálně vláda zatím o rozhodnutí nic nezveřejnila, mlčí i Tuhý. Ještě v květnu nicméně policejní prezident tvrdil, že nikam neodchází a žádnou oficiální nabídku na jiný post nedostal. Dnes na twitteru sdělil, že k tomu nemá žádné nové informace.

sinfin.digital