Policisté zadrželi šéfa Nemocnice Na Bulovce, kvůli korupci a vydírání je stíháno pět lidí a firma

ČTK

urm

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) zasahují na několika místech v Česku, mimo jiné v Nemocnici Na Bulovce a Nemocnici Na Františku. Státní zástupce obvinil pět lidí a jednu firmu z korupce, vydírání a zjednání výhody při zadání veřejné zakázky. Případ souvisí se zadávacími řízeními na dodávku služeb. Na webu to uvedla vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová.

Bradáčová uvedla, že policie dnes provádí domovní prohlídky a prohlídky nebytových prostor. „Trestní stíhání bylo dosud zahájeno proti pěti fyzickým a jedné právnické osobě pro zločin přijetí úplatku, zločin pokusu vydírání, zločin zjednání výhody při zadání veřejné zakázky při veřejné soutěži a veřejné dražbě, dílem dokonaný, dílem nedokonaný ve stadiu pokusu, a zločin podplacení,“ uvedla Bradáčová. „Trestní řízení je vedeno v souvislosti se zadávacími řízeními na dodávku služeb do Nemocnice Na Františku a Nemocnice Bulovka,“ doplnila státní zástupkyně.

Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) dnešní zásah policie na Bulovce není překvapující. Ministerstvo, které tuto nemocnici spravuje, tam vyslalo svého zástupce. Vojtěch uvedl, že zásah policie potvrzuje jeho podezření, kvůli kterým před časem udělal v nemocnici personální změny.

Babiš má pro svou ministryni speciální úkol, šetří se totiž další možný podvod, říká Pečinka

sinfin.digital