Pumu ze Zvole budou lovit specialisté s nočním viděním. Nenechávejte bez dozoru děti, varuje starosta

luš

Pumu, která ve čtvrtek utekla ze zooparku ve Zvoli u Prahy, se stále nepodařilo odchytit. Místostarosta obce Miroslav Stoklasa proto doporučil lidem, aby se nezdržovali venku a nechodili do blízkého lesa. V sobotu pak varování rozšířil. Na stránkách obce vyzval občany, aby nenechávali bez dozoru děti ani menší psy. Dnes vpodvečer podle starosty dorazí do Zvole specializovaná odchytová služba s přístroji pro noční vidění a puškami s narkotizačními střelami. Od večera budou kontrolovat předpokládané místo výskytu šelmy. 

Pumu ošetřovatelé marně nahánějí už třetí den. Šelma se ve volné přírodě živí lovem, starosta proto dnes rozšířil varování. „Rozšiřuji varování na pozornost, kterou mají věnovat rodiče dětem. Vzhledem k jejich výšce by hladová puma mohla dítě považovat za snadnou kořist,“ zveřejnil Stoklasa na webových stránkách obce. 

Rodiče by podle něj měli dávat větší pozor hlavně na děti v kočárcích, které by neměly zůstat bez dozoru, a to ani v uzavřených zahradách. „Plot není pro kočkovitou šelmu překážkou. Prosím o zvýšenou opatrnost,“ píše starosta.

Lidé by si měli dávat pozor i na své psy, zejména na ty malé. 

sinfin.digital