Netolický pro INFO.CZ: Babiš nám Chovance nemůže vyčítat, jeho poslanec odjel na dovolenou

Markéta Žižková

Poslanec a bývalý ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) se rozhodl na hlasování o důvěře vládě Andreje Babiše vůbec nepřijít. Místopředseda sociální demokracie Martin Netolický jeho krok chápe. Problém to podle něj není ani pro dohodu mezi ANO a ČSSD. „Pan předseda Babiš to určitě nemůže nikomu vyčítat. My bychom mu pak mohli říct, jak je možné, že jeden z jeho poslanců odjel na dovolenou. Myslím, že kritika nepřijde. Byla by nešťastná,“ říká Netolický pro INFO.CZ.

Co říkáte na rozhodnutí poslance Milana Chovance omluvit se z dnešního jednání sněmovny a tím se vyhnout hlasování o důvěře vládě?

On není v jednoduché situaci, protože na jedné straně nechce podrazit pana předsedu Hamáčka, na druhé straně nechce zklamat své voliče, kteří mu dali důvěru jako předsedovi krajské organizace ČSSD. Takže já do určité míry jeho postoj chápu. Tím, že se nezúčastní schůze, tak vládu nepřímo podpoří, protože je to de facto stejné, jako kdyby při hlasování odešel ze sálu, a tím snížil kvórum pro hlasování samotné.

Rebel Chovanec: Vládu v hlasování o důvěře nepodpoří kvůli svému svědomí, vadí mu podpora KSČM

sinfin.digital