Cizinecká policie rozhodla o vyhoštění studenta Ševcova, ten se proti rozhodnutí odvolal

ČTK

mst

Cizinecká policie v Praze na konci června rozhodla o vyhoštění ruského studenta Igora Ševcova z Česka na pět let. Důvodem je to, že nemá od loňského února povolení k pobytu v ČR a původně byl Vrchním soudem v Praze odsouzen za účast při sprejování hesel na ruzyňskou věznici. V případu se ho ale následně zastal Nejvyšší soud, který rozsudek zrušil. Úřad městské části Prahy 6 pak rozhodl, že se student nedopustil ani přestupku.

Na usnesení, jež je dostupné na stránkách Antifenix.cz, které studenta podporují, dnes upozornil server Aktuálně.cz. Proti rozhodnutí o vyhoštění se Ševcov odvolal, řekl ČTK jeho právník Pavel Čižinský.

Policie v usnesení nevzala zrušení rozsudku vrchního soudu v potaz, uvedl Čižinský. Rozhodnutí považuje za absurdní, označil ho za špatnou práci policie. Na území Česka navíc student podle právníka pobýval neoprávněně pouze několik dnů, výjezdní příkaz měl platný do 17. února 2017. Od 23. února, díky zahájení správního řízení o vyhoštění, už Ševcov v Česku pobývat mohl.

Babiš a Zeman jsou děti štěstěny, bujará léta ale končí a hlavní nepřítel je Trump, tvrdí ekonom

sinfin.digital