Za ožralu a zloděje zlodějského se Babiš Kalouskovi omlouvat nebude. Kvůli házení lahví na policii nepůjde

ČTK

raz

Premiér Andrej Babiš (ANO) se nemíní omlouvat předsedovi TOP 09 Miroslavu Kalouskovi za výroky, které na jeho adresu pronesl při středečním jednání Sněmovny o důvěře vládě. Novinářům to dnes řekl před odjezdem ze summitu Severoatlantické aliance v Bruselu. Babiš uvedl, že neplánuje ani podávat trestní oznámení na demonstranty, kteří po něm házeli předměty, když mezi ně během středečního zasedání přišel před budovu dolní komory Parlamentu.

Ministerský předseda v noci na dnešek na plénu reagoval na Kalouskova slova o tom, že Babiš v případu Čapí hnízdo křivě přísahal na zdraví svých dětí. "Nevím, kolik má promile ožrala Kalousek dneska, zloděj zlodějský, nebudeš mě urážet a nebudeš mluvit o mých dětech," prohlásil Babiš. Kalousek poté uvedl, že Babiše vyzve k omluvě. Doufá v to, že spor neskončí u soudu.

5069622:article:true:true:true

Babiš, který Kalouska dlouhodobě kritizuje už od svého vstupu do politiky, se však neomluví. "Pan Kalousek mne uráží permanentně, stačí se podívat na jeho twitter, jak sprostě mne uráží. Urážel i moji rodinu, a jsou momenty, kdy si to zkrátka nenechám líbit," uvedl. Dodal, že existují nahrávky, na kterých Kalousek není schopen mluvit, protože má v sobě dvě nebo tři promile. "Pro mne vždycky to byl symbol korupce," řekl Babiš.

sinfin.digital