Chtějí mě ve vězení zabít, proto mám tak hrozné podmínky, stěžuje si Krejčíř

ČTK

mst

Jihoafrická média informují o nejnovějších stížnostech vězněného Čecha Radovana Krejčíře, který se domnívá, že se ho jihoafrické úřady snaží zabít tím, jaké podmínky mu vytvořily ve věznici. Krejčíř je v JAR vězněn od roku 2013; v roce 2016 byl odsouzen k 35 letům vězení za pokus o vraždu, únos, mučení a obchod s drogami.

Server The South African dnes napsal, že Krejčíř si nově stěžoval, že jeho cela je příliš malá, byl mu zabaven počítač a nemůže se Skypem spojit s rodinou. Na lůžku prý má nekvalitní matraci, z níž ho bolí záda, a nesnáší africké jídlo, které mu dávají. Domnívá se, že se ho úřady pokoušejí zabít, nebo vytvořit takové podmínky, aby se zabil sám.

„Přestože jsem Východoevropan, jsem nucen jíst jídlo, které je vždy studené a většinou určené pro lidi zvyklé na africkou stravu... Nemám náležitou zdravotní péči pro své četné zdravotní problémy, mezi nimiž jsou potíže dýchacího a pohlavního ústrojí a také nález na kůži, který nebyl diagnostikován,“ citovaly jihoafrické servery z Krejčířových stížností.

Babiš Malou obětoval a náhradník je jen dočasný, hlasování o vládě by se mělo odložit, říká Pospíšil

sinfin.digital