Záhady kolem tragédie v Šiklandu. Svědci brání matku: Nechybovala, chlapce pod kola poslala průvodkyně

ČTK

Info.cz

IvM

Nehoda na rodinném festivalu v zábavním parku Šikland u Zvole nad Pernštejnem si o víkendu vyžádala život pětiletého chlapce. Dítě, které zřejmě předčasně vystoupilo, přejel turistický vláček. Svým zraněním na místě podlehlo. Podle svědků za nešťastnou událost může nedorozumění mezi řidičem a průvodkyní, nikoli matka. Ta podle svědků v péči o svého potomka nijak nepochybila.

„Ona (matka, pozn. redakce) si asi myslela, že to je konečná zastávka, a chlapce zřejmě vysadila, nebo možná klučík sám vyskočil z vagónku ven, to jsem přesně neviděla,“ řekla jedna ze svědkyň serveru Blesk.cz. Podle dalších spekulací, které se množí na sociálních sítích, ale za nehodu nese odpovědnost spíše průvodčí vláčku, která lidem vystupování povolila, a to i přesto, že vláček zastavil jen kvůli přednosti v jízdě a ještě nebyl v koncové zastávce.  

„Já jsem na tom vláčku seděla, když se to stalo, a vím, jak to bylo. Vláček dával přednost a slečna, co ten vláček komentovala, řekla, že si můžou vysednout z vláčku. V tu dobu se maminka s chlapečkem zvedli a začali vystupovat z vláčku. Vláček se rozjel a přejel chlapce s tím, že otec s druhým dítětem seděl dál ve vláčku. Všichni jsme řvali na řidiče ‚zastav‘,“ tvrdí na Facebooku jedna z dalších svědkyň.

KSČM je demokratická strana, vládnout s Babišem je správné pro Česko, říká expremiér Špidla

sinfin.digital