Trestní oznámení na novou ministryni práce? Žádné jsem nepodala, tvrdí její předchůdkyně Němcová

ČTK

raz

Bývalá ministryně práce Jaroslava Němcová (ANO) odmítla, že by podala trestní oznámení konkrétně na současnou kandidátku sociální demokracie do vedení ministerstva Janu Maláčovou (ČSSD). Němcová České televizi řekla, že trestní oznámení se netýkala konkrétních lidí či pracovních pozic, ale jednotlivých odborů. Právo dnes citovalo bývalého náměstka ministerstva Olega Blaška, podle něhož se Maláčová podílela na chybách při rozdělování dotací.

"Není to pravda, že bych podávala trestní oznámení na paní Maláčovou, v auditu se nevyskytovali konkrétní lidi, osoby, pozice, vždycky to bylo na činnost konkrétního odboru, nikoli konkrétních lidí a pozic," řekla České televizi Němcová. Ministryně v červnu oznámila, že resort pod jejím vedením podal 11 trestních oznámení kvůli zakázkám, které vyhlásilo ministerstvo za vedení její předchůdkyně Michaely Marksové (ČSSD).

Blaškova slova popřel v Právu náměstek Robin Povšík (ČSSD), na twitteru se pravděpodobné budoucí ministryně zastal i ekonomický odborník ČSSD Michal Pícl. "Tohle je kouzelné. Bývalé vedení MPSV, které na resortu nic neudělalo, jen plnilo zadání hledat špínu na ČSSD, přičemž kompletně rozvrátili resort práce, teď tvrdí tyhle lži. Možná proto, že na rozdíl od nich Jana Maláčová sociální politice rozumí!" uvedl.

sinfin.digital