Kvůli kauze ovlivňování veřejných zakázek skončila náměstkyně Nushiová z Nemocnice Na Bulovce

ČTK

mst

Kvůli kauze manipulace veřejných zakázek skončila po řediteli Nemocnice Na Bulovce Františku Novákovi i jeho náměstkyně Marie Nushiová. Uvedl to dnes server iROZHLAS.cz na základě vyjádření nemocnice a ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (ANO). Policisté Nushiovou podle serveru podezírají z podílu na manipulacích, ale zatím ji neobvinili.

Ředitel Bulovky byl odvolán na začátku července a Nushiová asi dva týdny poté. „Byla odvolána z funkce ekonomického náměstka, přesněji z pozice 'pověřená řízením ekonomického úseku', a momentálně se řeší její další působení v nemocnici v souladu se zákoníkem práce,“ oznámil serveru mluvčí nemocnice Martin Šalek. „Bylo to nutné vzhledem k tomu, že měla pod sebou ekonomický úsek a s ohledem na celou kauzu,“ sdělil webu Vojtěch.

Ústřední postavou kauzy je podle médií ústecký podnikatel Tomáš Horáček, který údajně ovlivňoval přidělování zakázek v nemocnicích. Nushiová s Novákem na pokyn bývalé ředitelky Nemocnice Na Bulovce Andrey Vrbovské nechali Horáčka, aby připravoval zadávací dokumentace zakázek na míru jím preferovaným firmám, cituje iROZHLAS.cz ze soudních dokumentů. Ve spise se podle serveru také píše, že Vrbovská a Nushiová se spolu dělily o úplatky od Horáčka, třeba luxusní auta a mobily.

sinfin.digital