Mým úmyslem nebylo podvádět, omlouvám se. Metnar přiznal chybu, kvůli diplomce ale nekončí

ČTK

luš

Ministr obrany Lubomír Metnar se dnes na tiskové konferenci omluvil za nedostatečné citace ve své diplomové práci. S odkazem na nezávislé posudky Policejní akademie ČR a dalších institucí, které dle něho došly k závěru, že jeho práce není plagiátem, Metnar uvedl, že rezignovat nehodlá. Ostravská univerzita, kde ministr práci obájil, dnes dopoledne oznámila, že Metnarova diplomová práce není plagiátem.  

Ostravská univerzita dnes uvedla, že Metnarova diplomová práce není plagiát. Mohla mít ale podle školy vyšší úroveň. Mluvčí univerzity Adam Soustružník uvedl, že se Metnar nedopustil vědomého plagiátorství, ale kontrola ukázala, že text vykazuje nedostatečnou práci s citačními zdroji. Na některých stránkách evidentně ministr podle školy čerpal z knihy Petra Musílka z Vysoké školy ekonomické v Praze, na zdroj ale v textu neodkázal.

Metnar zdůraznil, že použitou publikaci řádně uvedl v seznamu literatury, a jeho práce tedy není plagiátem. "Mým úmyslem rozhodně nebylo podvádět," řekl. Dodal, že před 14 lety udělal chybu a nyní ho to mrzí a omlouvá se za to.

Novinářský džihád aneb novodobé kádrování podle diplomky. Komentář Michala Půra

sinfin.digital