Šéf nemocnice Na Homolce po auditu rezignoval. S ministrem se domluvil, že skončí okamžitě

ČTK

luš

Ředitel Nemocnice Na Homolce Ivan Oliva končí ve funkci. Dohodl se na tom s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem (za ANO). Oba se sešli dnes, Oliva ve funkci končí okamžitě. Oliva se tak rozhodl po výsledcích hloubkové kontroly veřejných zakázek nemocnice. Ministr zjištění kontroly považuje za závažná. Vedením nemocnice dočasně pověřil primáře radiodiagnostického oddělení Josefa Vymazala, sdělila ČTK mluvčí ministerstva zdravotnictví Gabriela Štěpanyová.

„Všechna zjištění jsem dnes osobně probral s ředitelem nemocnice Ivanem Olivou. Protože se naše názory na výsledky kontroly rozcházejí, rozhodl se pan ředitel Oliva k dnešnímu dni na pozici ředitele rezignovat. Vnímám to jako rozumný a v této situaci jediný možný krok,“ uvedl v tiskovém prohlášení Vojtěch. Jeho úřad v nejbližší době vypíše výběrové řízení na nového ředitele. Prozatím nemocnici povede primář Josef Vymazal.

Oliva dnes ČTK řekl, že rezignoval, i když se na vyhodnocení výsledku kontroly s ministrem neshodl. „Nemocnici jsem v říjnu 2014 převzal hluboce podinvestovanou a se čtvrtmiliardovým dluhem. Jsem přesvědčen, že jsem za téměř čtyři roky svého působení ve funkci ředitele se svým týmem odvedl dobrou práci a jako krizový manažer jsem svůj úkol splnil,“ uvedl.

Exšéfa Homolky Dbalého zavřeli do psychiatrické léčebny, nařídil to soud

sinfin.digital