Smrt na Lhotě: Pohřeb dvou utopených chlapců bude v úterý

ČTK

raz

Pohřeb dvou vietnamských chlapců, kteří se ve čtvrtek odpoledne utopili v jezeře Lhota nedaleko Prahy, se bude konat v úterý 14. srpna od 13 hodin v krematoriu v Praze-Strašnicích. ČTK to dnes sdělil čestný předseda a mluvčí Česko-vietnamské společnosti Marcel Winter.

Okolnosti utonutí pětiletého a sedmiletého chlapce prošetřuje policie. Server Blesk.cz s odvoláním na svědky uvedl, že matkám, které nemohly své děti najít, nikdo nevěnoval pozornost. Televize Prima citovala svědky, podle nichž se do řešení situace vložili další návštěvníci, ne však zaměstnanci koupaliště. Ředitel areálu Robert Nedvěd ale pro server iDNES řekl, že pracovníci areálu podle něj udělali pro záchranu dětí maximum.

Dispečink záchranné služby přijal informaci o ztracených chlapcích ve 14:44. Záchranáři po hodině neúspěšného hledání odjeli na základnu, kde byli připraveni k výjezdu. Nebylo jasné, zda jsou děti ve vodě, či na břehu, po chlapcích proto pátrali potápěči i psovodi. Připojil se i vrtulník s termovizí, který byl následně odvolán. V 16:51 byli záchranáři povoláni zpět, když se chlapce potápěčům podařilo najít, pomoci jim však už nedokázali.

sinfin.digital