Unikátní zpověď královny propagandy: Rozhlížím se, jakou jsem nadělala paseku, říká pro INFO.CZ

Adam Kotrbatý

Roky se podílela na intenzivním šíření proruské propagandy v Česku. Spolupracovala s Čechem žijícím v Rusku, jenž obhajuje okupaci z roku 1968 a volá po návratu ruských tanků. Nyní je Blanka Morávková sama terčem propagandistů. Ti ji kvůli jejímu přiznání a obhajobě homosexuálů označují za zrádkyni. Morávková o svých aktivitách po několik týdnů mluvila s INFO.CZ, a poskytla tak unikátní pohled do zákulisí činnosti proruských trollů v Česku.

Byl únor 2017 a Blanka Morávková zveřejnila na svém facebookovém profilu následující výzvu: „Máte dost západní štvavé protiruské politiky? Chcete podpořit Rusko? A hlavně, chcete vidět tváře našich politiků, kteří otevřou Facebook a uvidí, že Putinovi agenti už jsou jednotní a uniformovaní? Změnte si svoji profilovou fotografii na tuto (pod textem byl obrázek s nápisem Agent Kremlu – pozn. redakce). Při případných problémech vše svedete na ruské hackery.“

Výzva zapadala do činnosti, kterou Morávková tou dobou už několik měsíců prováděla. V roce 2016 se nadchla pro hybridní válku a ze svého bydliště v Mostě vypouštěla po sítích do světa řadu propagandistických statusů a koláží. Proruské propagandě věnovala veškerý volný čas a jako noční vrátná také 90 procent pracovního. Profil Morávkové byl za chvíli větší než některé proruské skupiny.

Sýrie na konci války: Asad sepsal seznam 3 milionů nepohodlných a chystá se konfiskovat majetky

sinfin.digital