Babiš pro německý deník: Potřebujeme silnou Evropu, EU je skvělý projekt

ČTK

adk

Potřebujeme silnou Evropu, vystoupení Česka z Evropské unie by byla katastrofa, je přesvědčen český premiér Andrej Babiš. EU je podle něj skvělý projekt, díky němuž je dlouhá desetiletí mír. Řekl to v rozhovoru, který dnes na svém webu zveřejnil nejčtenější německý deník Bild.

„Co teď potřebujeme, je silná Evropa. Evropa má problémy, potřebujeme teď jednotu v zahraniční a obchodní politice. Podívejte se jen na obchodní spor s Donaldem Trumpem, na vývoj s (ruským prezidentem Vladimirem) Putinem a na Turecko, které jako partner v NATO kupuje ruské zbraně,“ řekl v rozhovoru Babiš.

„Evropa je skvělý projekt, díky němuž máme 73 let mír. Brexit je špatný. Musíme společně zabránit tomu, aby se opakoval,“ poznamenal dále. Znovu také řekl, že se Česko zatím nechystá přijmout euro. Nejprve je podle něj potřeba reformovat eurozónu.

Podobně jako v nedávné minulosti několikrát Babiš v rozhovoru zopakoval přesvědčení, že komunisté nemají na jeho vládu žádný vliv. „V mé vládě, to mohu garantovat, není žádná korupce. Peníze pro mě osobně už dlouho nejsou žádnou motivací,“ uvedl také politik, který je trestně stíhaný kvůli podezření z dotačního podvodu v případu Čapího hnízda.

sinfin.digital