Na jedovatou mambu nastražili v Praze pasti, asi zůstala v domě. Majitelka je v umělém spánku

ČTK

luš

V pražských Hlubočepích v ulici V Bokách I unikla v úterý večer smrtelně jedovatá mamba zelená. Hada se zatím nepodařilo odchytit, policie nabádá k obezřetnosti, informace o výskytu plaza mají lidé volat na linku 158. Had zřejmě zůstal v domě, policie jeho obyvatele evakuovala. Na webu o tom dnes informoval policejní mluvčí Jan Rybanský. Mamba v pondělí uštkla třicetiletou ženu, zřejmě její majitelku, po podání antiséra je v umělém spánku. Podle Státní veterinární správy případný chov mamby nebyl schválený.

Policisté v této souvislosti prošetřují i předcházející událost, kdy byla z domu odvezena 30letá žena s podezřením na uštknutí. Ta byla podle prvotních informací zároveň chovatelkou tohoto hada,“ uvedl mluvčí. Policisté podle něj ženu vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu zatím nevyslechli.

Podle mluvčí záchranné služby Jany Poštové záchranáři zasahovali u ženy v pondělí večer. „Ženu resuscitovali, zajistili dýchací cesty a převezli ji do motolské nemocnice,“ řekla dnes ČTK Poštová. Mluvčí nemocnice Pavlína Danková uvedla, že žena byla následně přepravena do Všeobecné fakultní nemocnice (VFN) v Praze na Karlově náměstí, kde mají antisérum.

Buďme hrdí a kupujme české potraviny, maso umíme světové, říká řeznické eso Kšána ml.

sinfin.digital