5 důležitých věcí, které se dějí právě teď

Eliška Kubátová

Volební kampaň ČSSD, která má konkurovat hnutí ANO, povede náchodský starosta, sociální demokrat Jan Birke. Trumpovi klíčoví kandidáti na ministerské posty se svým šéfem nesdílejí názory na Rusko a poslanci v Česku odmítli změny zákona o elektronické evidenci tržeb. Co by vám z dneška nemělo uniknout?

EET zůstane beze změn

Poslanecká sněmovna potvrdila daňový balík a spolu s tím zamítla návrhy úlev v elektronické evidenci tržeb. Ministr financí Andrej Babiš požadoval, aby výjimku mohly získat e-shopy, u kterých zákazník platí kartou přes internet. Podle jeho návrhu se evidence neměla týkat také některých živnostníků s paušální daní. Neprošly ani návrhy KDU-ČSL, která požadovala z EET vyčlenit podnikatele s ročními příjmy do 414 tisíc korun a ty, pro které je podnikání vedlejší činností a měsíčně nevydělají víc než 5 401 korun.

Volební kampaň ČSSD povede starosta Náchodu

Volební kampaň sociální demokracie před letošními sněmovními volbami pravděpodobně povede náchodský starosta Jan Birke. Přeje si to předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, podle kterého jde o zkušeného regionálního politika s dobrou znalostí strany. Na březnovém sjezdu ČSSD se chce Birke zároveň pustit do boje o místo v nejužším vedení sociální demokracie.

Babišovy firmy zkusily vyzrát na přísnou evidenci tržeb

sinfin.digital