Babiš: Můj syn je psychicky nemocný. Chtějí mě zničit a dostat z politiky. Je to vrchol hyenismu

ČTK, urm, luš, jj

Reportáž televize Seznam, která přinesla vyjádření syna premiéra Andreje Babiše (ANO), je manipulací a tlakem novinářů na orgány činné v trestním řízení. Ve vyjádření novinářům to dnes uvedl premiér Andrej Babiš. „Je mi líto, že se tady pořádá hon na moji rodinu, který jsem svým vstupem do politiky způsobil," doplnil. 

Babišovo vyjádření

Můj syn je psychicky nemocný. Bere léky, musí být pod dohledem a žije s matkou ve Švýcarsku. Moje dcera trpí bipolární poruchou. Mého syna nikdo neunesl, z ČR odjel dobrovolně. Tuto věc prošetřovala policie a sama došla k závěru, že se únos nikdy nestal. Odmítám tuto manipulaci a nehorázný tlak novinářů na orgány činné v trestním řízení. Je mi líto, že se tady pořádá hon na moji rodinu, který jsem svým vstupem do politiky způsobil.

Odpoledne pak Andrej Babiš z italského Palerma, kde je právě na konferenci o situaci v Libyi, kauzu svého syna Andreje označil za součást scénáře, který ho má zničit a dostat z politiky. Řekl, že zveřejnění informací bylo načasováno na dobu, kdy je v zahraničí a kdy se blíží oslavy 17. listopadu. Vidí za tím snahu o vyvinutí tlaku na orgány činné v trestním řízení.

sinfin.digital