Babiš podal trestní oznámení na novináře Slonkovou a Kubíka. Podle něj porušili zákon

ČTK

Advokát bývalé manželky a syna premiéra Andreje Babiše (ANO) podal trestní oznámení na redaktory serveru Seznam Zprávy Jiřího Kubíka a Sabinu Slonkovou. Premiér to dnes řekl v rozhovoru pro server Blesk.cz. Důvodem je rozhovor, který redaktoři vedli s premiérovým synem Andrejem Babišem mladším a natáčeli ho skrytou kamerou. Premiérův syn v reportáži nařkl spolupracovníky svého otce, že ho drželi kvůli kauze Čapí hnízdo, v níž je premiér stíhán, na Krymu. Premiér také uvedl, že příští týden půjde vypovídat na policii.

Premiérův syn je podle Babiše občan Slovenska a Švýcarska. Babiš mladší s matkou žije ve Švýcarsku, kde s ním také redaktoři Seznam Zprávy natočili rozhovor. Oznámením se tak budou zabývat švýcarské úřady. "Právě dnes právní zástupce mojí bývalé manželky a mého syna Andreje Babiše podal trestní oznámení na redaktory Seznamu paní Slonkovou a pana Kubíka za porušení švýcarských zákonů. A podal to hlavnímu prokurátorovi," řekl premiér serveru Blesk.cz. Premiér poté odmítl, že by exmanželce s přípravou trestního oznámení nebo s prohlášením minulý týden v sobotu pomáhal. "Je to její věc," řekl.

Premiér doplnil, že nezná přesnou právní kvalifikaci uvedenou v trestním oznámení. Zřejmě se ale podle něj týká skrytého natáčení Babišova syna kamerou v brýlích. Matka Babiše mladšího Beata Babišová označila už dříve v televizi Nova reportáž serveru Seznam Zprávy za útok proti soukromí.

sinfin.digital