Babiš ve sněmovně: Jsou to lži, cílem je od začátku pád vlády. Fiala premiéra označil za bezpečnostní riziko

ČTK

lup

Lži o zmizelém synovi předsedy vlády nebo o jeho nedobrovolném držení na Krymu měly od počátku za cíl pád vlády, prohlásil premiér Andrej Babiš (ANO) v úvodu schůze Sněmovny, která má na programu hlasování o nedůvěře jeho kabinetu. Dva novináři, kteří natočili reportáž o jeho synovi, podle něj lhali a ublížili jeho rodině. Babiš tvrdí, že ho novináři naháněli jako lovnou zvěř, zločince a jako člověka, který nechal unést svého syna. Předseda opoziční ODS Petr Fiala Babiše označil za bezpečnostní riziko pro funkci premiéra a vyjádřil obavy, že šéf hnutí ANO může ovlivňovat vyšetřování.

Babiš dnes znovu označil za lež, že by chtěl, aby jeho syn kvůli případu Čapí hnízdo "zmizel", nebo že byl nedobrovolně držen na Krymu. "Lži měly od začátku jasný cíl. Pád vlády," řekl. "Pravda je na mé straně a já doufám, že už to chápe většina z vás," dodal.

"Dnes už všichni chápete, že můj syn byl na Krymu na výletě na Krymu, kde navíc poznal svou přítelkyni. I to je pro někoho asi problém. Přítelkyni, se kterou je momentálně zasnoubený, a já jsem tomu strašně rád," poznamenal.

INFOGRAFIKA DNE: Andyho „prázdniny s primitivem“. Příběh premiérova „uneseného“ syna přehledně

sinfin.digital