Babiš na syna žádný tlak nevyvíjí, tvrdí premiérova exmanželka. Junior podle ní není schopný vypovídat

ČTK

IvM

Premiér Andrej Babiš na svého syna Andreje v souvislosti s kauzou Čapí hnízdo rozhodně nevyvíjí žádný nátlak. V rozhovoru, který zveřejnily švýcarské listy z mediální skupiny Tamedia, to řekla bývalá manželka předsedy vlády Beatrice Babišová. Podle ní jsou zprávy o tlaku na jejího syna ze strany ministerského předsedy jen dalším výmyslem opozice a novinářů. Premiér za synem před časem přijel, aby jej utěšil, řekla Babišová, podle které zdravotní stav Babišovi mladšímu nyní neumožňuje vypovídat na policii. Exmanželčin švýcarský právník zároveň médiím řekl, že na reportéry webu Seznam Zprávy, kteří s premiérovým synem skrytě natočili rozhovor, podává trestní oznámení.

"Je to další fáma opozice a novinářů, kteří chtějí mého syna zdiskreditovat. Babiš starší je především otec, nikdy by to neudělal," řekla Beatrice Babišová v rozhovoru na dotaz, zda její bývalý manžel na syna v souvislosti s kauzou Čapí hnízdo tlačil. "Babiš do Ženevy přijel, aby svého syna utěšil. Povídali si a hráli šachy," řekla Babišová k nedávné návštěvě premiéra u rodiny v Ženevě. "Byla to velmi emotivní návštěva, o aféře se nezmínili," dodala v rozhovoru, který poskytla v kanceláři svého právního zástupce Alexandra de Senarclense.

Bývalá manželka současného českého premiéra chce nyní podle svých slov především chránit svého syna. "Musím jednat jako matka, protože tato politická aféra nabrala značnou dimenzi," uvedla. "Můj syn je pod tlakem, který ovlivňuje jeho beztak chatrné zdraví. Mám strach, že se jeho stav zhorší," vysvětlila Babišová. Podle serveru listu Der Bund, na kterém se rozhovor také objevil, bývalá žena českého premiéra hovoří plynně francouzsky. Nechat se vyfotografovat ale odmítla.

Oznámení na novináře je jen hra na efekt. Velké tresty za nahrávku Babiše ml. nehrozí, vyhrává veřejný zájem

sinfin.digital