Česko sužují mrazy, řidiči si musejí dát pozor. Většina krajů hlásí nebezpečí ledovky

ČTK

Vysočina, Bruntálsko, jižní a východní Čechy, okolí Vsetína nebo třeba Olomouc. Tam všude si musí řidiči dávat pozor na namrzající vozovky. Například ve zmíněném Olomouci jsou silnice sjízdné se zvýšenou opatrností. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD). Podobně je to také v jiných regionech České republiky. Od rána o tom informuje ČTK.

Sněhové přeháňky v sobotu večer a v noci různou intenzitou zasáhly většinu území Olomouckého kraje. Hlavní silniční tahy jsou dnes ráno po chemickém posypu většinou mokré. Ve vyšších polohách kraje jsou na vozovkách zbytky rozbředlého sněhu. Méně důležité silnice v horských oblastech Jesenicka a Šumperska pokrývá slabá vrstva ujetého sněhu s posypem.

V Olomouckém kraji se ráno místy tvoří mlha, která může na chladných vozovkách namrzat. Výstraha platí například pro Prostějovsko a Šumpersko. V kopcích severně nad Olomoucí ráno mrholí a silnice tam mohou také namrzat. Pokud jde o Moravskoslezský kraj, řidiči by dnes měli být opatrní hlavně na Bruntálsku, kde jim jízdu může komplikovat mrznoucí mrholení. Místy může být i mlha. Vyplývá to z informací silničářů.

Dokument Evropské komise: Babiš má zájem na ekonomickém úspěchu Agrofertu, tvrdí právníci

sinfin.digital